Volkswagen Sharan přichází s novým vrcholným motorem a pohonem všech kol 4Motion

Praha, 14. září 2016 – Volkswagen Sharan lze nyní objednávat s novou kombinací motoru a převodovky. Výkonné a extrémně praktické MPV je v této podobě ztělesněním ideálního vozu pro rodinu, volný čas a jízdu s přívěsem. Dokonalé spojení sportovního charakteru a hospodárnosti umožňuje kromě pohonu všech kol 4Motion a sedmistupňové dvouspojkové převodovky DSG především motor 2.0 TDI o výkonu 135 kW (184 k)1, známý z modelu Golf GTD.

  • Výkonný motor 2.0 TDI/135 kW v kombinaci s pohonem všech kol 4Motion a 7stupňovou převodovkou DSG
  • Pozoruhodné hodnoty: max. přípustná hmotnost přívěsu 2,4 t, svislé zatížení tažného zařízení 100 kg
  • Cam-Connect umožňuje sledování přívěsu prostřednictvím kamery GoPro®
Volkswagen Sharan přichází s novým vrcholným motorem a pohonem všech kol 4Motion

Dokonce i při jízdě s přívěsem je Sharan poháněný motorem 2.0 TDI z modelu Golf GTD připraven suverénně zrychlovat, a to díky hodnotě nejvyššího výkonu 135 kW (184 k) a maximálního točivého momentu 380 N.m, který je k dispozici již při nízkých otáčkách 1750 min-1. Sedmistupňová dvouspojková převodovka DSG přenáší hnací sílu tak hladce, že je zaručena nejvyšší úroveň komfortu i při rozjezdu a akceleraci během předjíždění. Sharan je v této konfiguraci skvěle připraven na náročné přepravní úkoly, k čemuž přispívá také obrovský objem zavazadlového prostoru 2430 litrů, nejvyšší přípustná hmotnost přívěsu 2400 kilogramů a elektronicky řízený pohon všech kol, který zaručuje nejlepší možnou trakci a stabilní jízdní vlastnosti za všech podmínek, včetně kluzkého povrchu. Nová verze modelu Sharan díky tomu snadno zvládne dokonce i jízdu s těžkým přívěsem při přepravě lodi nebo koní.

Zejména milovníci koní si přejí mít své koně pod kontrolou i za jízdy. Právě to je nyní možné v modelu Sharan díky systému Cam-Connect. K informačním systémům „Composition Media“ a „Discover Media“, vybaveným na přání dodávaným systémem Car-Net App-Connect včetně systému „MirrorLink™“, lze připojit kameru GoPro® Hero 4, která se snadno připevní k přívěsu pomocí příslušenství GoPro®. Jak je dnes běžné u každého chytrého telefonu a tabletu, stačí si pak už jen stáhnout aplikaci. V tomto případě se jedná o bezplatnou aplikaci Car-Net Cam-Connect-App. Volkswagen Sharan přichází s novým vrcholným motorem a pohonem všech kol 4Motion Poté může být obraz z kamery GoPro® přenášen na displej vozu prostřednictvím systému „MirrorLink™“ a chytrého telefonu připojeného k informačnímu a zábavnímu systému.

Z bezpečnostních důvodů odesílá software za jízdy na displej informačního a zábavního systému jen fotografické snímky, které jsou aktualizovány v pětisekundovém intervalu. Jakmile vůz zastaví nebo jede velmi pomalu (do 5 km/h), je možný přenos plnohodnotného videa v reálném čase. Jede-li vozidlo bez přívěsu, může být kamera GoPro® používána samozřejmě i uvnitř vozu – například k monitorování dětí, usazených na sedadlech v obou zadních řadách.

Cena modelu Sharan s vrcholným motorem 2.0 TDI/135 kW (184 k), převodovkou DSG, pohonem všech kol 4Motion a výbavou Highline činí 1 122 900 Kč.

1Sharan 2.0 TDI 4Motion BMT (135 kW/184 k) – spotřeba paliva v l/100 km: 5,7 (kombinovaná), emise CO2 v g/km: 149 (kombinované); třída hospodárnosti: A

Pro správné fungování těchto stránek ukládáme cookies.


VW
~
Seat
~
VW užitkové
~