Odpočítávání do listopadové modernizace Golfu:
Sedmý Golf – bestseller jezdí také elektricky

Praha, 9. listopadu 2016 – Odpočítávání pokračuje: Již zítra představí Volkswagen rozsáhle modernizovaný model Golf, který naváže na úspěšnou historii bestselleru. Ta začala v roce 1974. Tehdy debutovala první generace modelové řady Golf. Se sedmou generací modelu Golf, představenou v roce 2012, následoval vůz, který se dokáže ještě intenzivněji propojit se svým okolím než všichni jeho předchůdci. Byla to také první modelová řada značky Volkswagen na základě modulární platformy MQB pro vozy s motorem uloženým vpředu napříč. Sedmá generace Golfu etablovala ve svém segmentu nový druh digitalizovaných ukazatelů a ovládacích prvků a uvedla do kompaktní třídy další asistenční systémy z vyšší třídy.

  • Golf VII je od roku 2014 nabízen s elektrickým a hybridním pohonem
  • První Volkswagen na základě platformy MQB
  • Živý přenos tiskové konference ve čtvrtek od 12:30 h
Odpočítávání do listopadové modernizace Golfu: Sedmý Golf – bestseller jezdí také elektricky

V roce 2012 se stal Joachim Gauck jedenáctým spolkovým prezidentem Německa. V New Yorku zhasl osvětlení hurikán Sandy. Nové album „21“ od Adele se stalo v Anglii do té doby nejprodávanějším albem 21. století. A Volkswagen představil v Berlíně sedmou generaci Golfu, která byla až o 100 kg lehčí, přesvědčila mimo jiné „celou armádou“ nových asistenčních systémů a v roce 2013 získala prestižní mezinárodní ocenění „Car of the Year“, „Auto roku“. Jako první model ve své třídě se Golf VII dodává od roku 2014 také s čistě elektrickým pohonem (e-Golf1) a hybridním pohonem s možností externího nabíjení (Golf GTE2).

Díky platformě MQB byla do výbavy modelu Golf zařazena nová technická řešení a také design se zcela novými proporcemi získal na dynamice. Přední kola byla posunuta výrazně dopředu. V důsledku toho je přední převis kratší a kapota motoru vizuálně delší. Šéfdesignér značky Volkswagen Klaus Bischoff k tomu říká: „Kabina vozidla se vizuálně pohybuje dozadu, což vyvolává celkový dojem nazývaný ‚cab backward‘. Tímto termínem označujeme proporce vozidel vyšší třídy, které mají dlouhou kapotu motoru a kabinu posazenou velmi daleko dozadu. Proto máme u Golfu VII proporce, které se vyskytují jinak jen ve vyšších segmentech.“ Klaus Bischoff se svým týmem tento design nyní ještě více zušlechtil. Volkswagen představí 10. listopadu ve Wolfsburgu model Golf s ještě ostřejšími rysy a novou technikou, ať se jedná o asistenční, informační a zábavní systémy, nebo pohonné ústrojí.

Živý přenos ze světové premiéry nového modelu Golf ve Wolfsburgu se uskuteční ve čtvrtek 10. listopadu 2016 od 12:30 do cca 13:00 h středoevropského času.

Internet (#Golf):
V němčině: http://www.volkswagen.gomexlive.com/vw_live_pk/?lang=de
V angličtině: http://www.volkswagen.gomexlive.com/vw_live_pk/?lang=en

YouTube:
V němčině: https://youtu.be/UKwyXyZV8sA
V angličtině: https://youtu.be/XxWrSoPCKhE

1e-Golf: Spotřeba elektrické energie v kW/h/100 km: 12,7; emise CO2 v g/km: 0, třída hospodárnosti: A+

2Golf GTE: Spotřeba paliva v l/100 km: 1,7 – 1,5 (kombinovaná), spotřeba elektrické energie v kWh/100 km: 12,4 – 11,4 (kombinovaná), emise CO2 v g/km: 39 – 35 (kombinovaná), třída hospodárnosti: A+

Pro správné fungování těchto stránek ukládáme cookies.


VW
~
Seat
~
VW užitkové
~