Euro NCAP 2016: Tiguan je „Best in Class“

Praha, 21. prosince 2016 – Nezávislá organizace Euro NCAP, která hodnotí bezpečnost nových vozů, prodávaných v Evropě, zveřejnila nejlepší modely roku 2016. Prestižním titulem se může pochlubit také nový Tiguan, jemuž bylo uděleno ocenění „Best in Class“ – nejlepší ve své třídě – v segmentu „malých terénních vozů“. Nástupce oblíbeného bestselleru tak patří mezi nejbezpečnější vozidla ve svém segmentu.

  • Nový Tiguan je vítězem v segmentu „malých terénních vozů“
  • Potvrzení nejvyšší úrovně bezpečnosti nového modelu Tiguan
Euro NCAP 2016: Tiguan je „Best in Class“

Nový Tiguan absolvoval náročnou řadu nárazových testů Euro NCAP již v červnu a na základě výsledků obdržel nejvyšší hodnocení s pěti hvězdičkami. Důkladně prověřena byla přitom bezpečnost v následujících čtyřech dílčích oblastech: ochrana dospělých cestujících, ochrana dětí, ochrana chodců a asistenční systémy.

Organizace Euro NCAP pro rok 2016 znovu zpřísnila své požadavky. Od letošního roku se k hodnocení bezpečnosti poprvé používají mimo jiné nové figuríny ve velikosti dítěte. Nový Tiguan dosáhl vynikajícího výsledku v hodnocení ochrany dospělých cestujících a dětí. Děti a dospělí cestující jsou v případě čelního nebo bočního nárazu velmi dobře chráněni díky sériově dodávaným úchytům ISOFIX a Top Tether pro zajištění dětské sedačky a předpínačům bezpečnostních pásů ve spojení s omezovači síly i ve druhé řadě sedadel.

V oblasti ochrany chodců byly pozitivně hodnoceny zejména konstrukční detaily modelu Tiguan. Mezi ně patří i tzv. „aktivní kapota motoru“, která má v případě kolize přispět ke snížení rizika nebezpečných poranění hlavy. Kromě toho dokázal Tiguan přesvědčit funkcí pro rozpoznávání chodců a systémem sledování okolí „Front Assist“ s funkcí nouzového brzdění City. Tyto asistenční systémy dokážou zmírnit vážnost nehody a v ideálním případě nehodě dokonce zabránit. K sériové výbavě aktuálního modelu Tiguan patří rovněž další bezpečnostní systémy, jako jsou elektronicky řízený stabilizační systém ESC, upozornění na nepřipnuté bezpečnostní pásy vzadu a asistent pro jízdu v jízdním pruhu „Lane Assist“.

Organizace Euro NCAP zveřejňuje každý rok seznam vozidel s nejlepšími výsledky. V roce 2016 bylo náročným testům Euro NCAP podrobeno celkem 22 modelů od různých výrobců. V minulém roce obdržel prestižní ocenění „Best in Class“ model Touran.

Pro správné fungování těchto stránek ukládáme cookies.


VW
~
Seat
~
VW užitkové
~