Sportovní a úsporné, svěží a atraktivní – Nové Audi A1 Sportback

Důkazem oblíbenosti modelů Audi A1 a A1 Sportback je více než 500 000 prodaných vozů od jejich uvedení na trh v roce 2010. Kompaktní modely Audi, z nichž na český trh nyní přichází modernizovaná pětidveřová verze A1 Sportback, jsou ještě atraktivnější díky upravenému vnějšímu i vnitřnímu designu. Celkovou atraktivitu zvyšují svěží ozdobné prvky a laky. Nejmenší aktuální Audi se vyznačuje jízdními vlastnostmi, které si v ničem nezadají s vozy střední třídy. Díky tuhé karoserii a krátkému rozvoru je agilní a obratné.

 Sportovní a úsporné, svěží a atraktivní –  Nové Audi A1 Sportback

Šest zážehových a vznětových motorů je nových nebo rozsáhle modernizovaných. Audi poprvé nabízí dva zcela nové tříválce 1.0 TFSI a 1.4 TDI, které jsou nejen úsporné, ale přinášejí i potěšení z jízdy bez kompromisů. Spotřeba paliva jednotlivých motorů klesla až o deset procent, rozpětí výkonů sahá od 66 kW (90 k) do 141 kW (192 k). Všechny motory lze kombinovat se sedmistupňovou převodovkou S tronic.

Pro Audi A1 Sportback bylo zcela nově vyvinuto řízení s elektromechanickým posilovačem, který snižuje svůj účinek se zvyšující se rychlostí jízdy. Charakteristiku posilovače lze navíc upravit prostřednictvím nového systému Audi drive select, díky němuž si může řidič zvolit několik režimů činnosti různých systémů, jako jsou například adaptivní tlumiče. Nabídka kol sahá až k průměru ráfku 18 palců.

Nově strukturována byla nabídka výbav. Díky novým liniím design a sport může zákazník dodat svému vozu Audi A1 Sportback ještě individuálnější ráz. Zcela nový je active kit, který zvýrazňuje městský charakter modelu Audi A1 Sportback.

Nabídka informačních a zábavních systémů zohledňuje potřeby mladých zákazníků. Na vrcholu stojí navigační systém MMI Navigation plus a modul Audi connect včetně autotelefonu, který poskytuje posádce internetové služby Audi connect a hotspot WLAN pro připojení k internetu.

Pro milovníky sportovních malých vozů zůstává v nabídce model Audi S1 Sportback s výkonem 170 kW (231 k) a trvalým pohonem všech kol quattro. Zrychlení z 0 na 100 km/h je otázkou 5,9 sekundy. Sportovně nastavený podvozek umožňuje ještě agilnější chování a díky upraveným spoilerům vpředu a vzadu a čtyřem koncovkám výfuku je na první pohled patrná síla tohoto dravého malého vozu.

Pro správné fungování těchto stránek ukládáme cookies.


VW
~
Seat
~
VW užitkové
~