SEAT Ateca je finalistou ankety AUTOBEST 2017

Praha, 14/10/2016 – SEAT Ateca, který je od letošního června úspěšně uváděn na evropské trhy, patří mezi 5 finalistů prestižní ankety AUTOBEST 2017, jednoho z nejrenomovanějších ocenění v Evropě, na základě hlasování 31 odborných novinářů reprezentujících různé země.

  • První SUV značky SEAT je mezi pěti nejlepšími modely nominovanými na toto prestižní ocenění
  • Model Ateca, jehož nová verze X-Perience byla představena na Pařížském autosalonu, byl již vyhlášen nejlepším crossoverem v anketě New Car Awards britského časopisu Auto Express
  • Design, vyspělá technika, všestrannost, inovativní asistenční systémy a konektivita ze světa high-tech jsou klíčem k úspěchu modelu Ateca
SEAT Ateca je finalistou ankety AUTOBEST 2017

AUTOBEST se zaměřuje na hodnocení designu, komfortu, snadného řízení, poměru cena/výkon a obchodní a servisní sítě. Cílem ankety je najít vozidlo s nejvyšším počtem bodů, které je nejlepší volbou pro zákazníky.

Vítězný model bude oznámen v polovině prosince po srovnávacích testech a finálovém hlasování.

Ocenění modelu Ateca přichází v období, které je pro společnost SEAT mimořádně důležité. Digitální transformace společnosti SEAT probíhá v době, kdy SEAT konsoliduje své finanční výsledky a připravuje se na svou největší ofenzivu nových modelů. Po modelu Ateca uvede SEAT v roce 2017 na trh tři nové modely – modernizovaný Leon, pátou generaci modelu Ibiza a nový crossover SEAT Arona.

SEAT se může pochlubit významnými pokroky ve snaze o dosažení trvale udržitelné ziskovosti a očekává, že rok 2016 uzavře se ziskem. Společnost SEAT dosáhla v prvním pololetí roku 2016 provozního zisku 93 milionů EUR, což je o 77 % více než ve stejném období roku 2015.

Prodeje navíc rostou čtvrtým rokem v řadě, přičemž v období od ledna do září 2016 bylo zákazníkům předáno 312 900 vozidel.

SEAT Ateca: nekompromisní kompaktní a sportovní SUV
Nominace modelu Ateca mezi nejlepší všestranné novinky roku 2016 umocňuje vynikající přijetí prvního SUV španělské značky ze strany zákazníků, kteří si objednali již více než 30 000 vozidel.

V testech bezpečnosti Euro NCAP získal SEAT Ateca v červnu pět hvězdiček, čímž potvrdil vynikající úroveň své konstrukce, a to navzdory většímu počtu a přísnějšímu hodnocení testů, které se ve zvláštní míře zaměřují na ochranu dospělých cestujících a dětí, ale také chodců a asistenčních systémů.

SEAT Ateca je nabízen s širokým výběrem přeplňovaných zážehových (TSI) a vznětových (TDI) motorů o výkonu od 115 k do 190 k, v kombinaci s pohonem předních nebo všech kol a mechanickou převodovkou nebo dvouspojkovou převodovkou DSG. Zákazníci mají k dispozici světlomety LED a rozmanité asistenční systémy, mezi něž patří například inovativní asistent pro jízdu v dopravní koloně a nový asistent pro stav nouze, jakož i soubor nejmodernějších informačních a zábavních systémů s 8“ dotykovým displejem a konektivitou Full Link. Všechna přání nejnáročnějších zákazníků značky SEAT splní vrcholná verze XCELLENCE, která doplňuje obvyklé stupně výbavy.

Pro správné fungování těchto stránek ukládáme cookies.


VW
~
Seat
~
VW užitkové
~