Audi plánuje výrobu dvou nových modelů SUV

Praha, 11. dubna 2017 – Audi rozšíří své produktové portfolio o dva nové modely Q, pro které již byly vybrány výrobní závody. V roce 2018 bude zahájena výroba modelu Audi Q8 v závodě Bratislava na Slovensku. V roce 2019 sjede první Audi Q4 z montážní linky závodu Györ v Maďarsku.

  • Výroba crossoveru/SUV Audi Q8 bude zahájena v roce 2018 v Bratislavě
  • CUV (Compact Utility Vehicle) Audi Q4 bude dodávat od roku 2019 závod Györ
  • Šéf výroby Prof. Dr. Hubert Waltl: „Vyšší konkurenceschopnost v důležitém segmentu SUV“
Audi plánuje výrobu dvou nových modelů SUV

„Do stávající výrobní sítě zařadíme dva zcela nové modely Q, čímž zvýšíme naši konkurenceschopnost v mimořádně důležitém segmentu,“ říká Prof. Dr. Hubert Waltl, člen představenstva společnosti Audi, zodpovědný za výrobu a logistiku.

S Audi Q8 zakládá značka se čtyřmi kruhy nový segment ve vyšší třídě. Prémiové SUV ve stylu kupé kombinuje velkorysý prostor s emocionálním designem a nabídne nejnovější techniku v oblastech asistenčních, informačních a zábavních systémů. Audi bude tento model vyrábět od roku 2018 v Bratislavě. Z montážní linky slovenského závodu sjíždí již od roku 2005 Audi Q7. V současnosti se vyrábí již druhá generace tohoto velkého SUV, včetně sportovní varianty S a hybridní verze Q7 e-tron s možností vnějšího nabíjení.

V roce 2019 bude následovat Audi Q4, jehož výrobu zajistí Audi Hungaria v Györu. Značka Audi vstoupí s tímto modelem do segmentu CUV (Compact Utility Vehicles). Mimořádně sportovní Audi Q4 zaujme se svou siluetou v typickém stylu kupé postavení mezi modely Audi Q3 a Audi Q5. Audi Hungaria navíc od roku 2018 převezme výrobu kompaktního SUV Audi Q3, které bude do té doby vyráběno ve španělském Martorellu.

Pro správné fungování těchto stránek ukládáme cookies.


VW
~
Seat
~
VW užitkové
~