Volkswagen Passat je Flotilovým autem roku 2016

Praha, 30. listopadu 2015 – Volkswagen bodoval v nezávislé anketě Fleet Derby časopisu Business Car. Na slavnostním galavečeru v hotelu Floret v Průhonicích byl Volkswagen Passat vyhlášen Flotilovým autem roku 2016. Passat navíc zvítězil i v kategorii Manažerská vozidla. Výsledky prestižní ankety Fleet Derby 2016 tak potvrzují výjimečné postavení modelu Passat ve své třídě, o němž svědčí i prodejní výsledky s 2922 registrovanými novými vozy od ledna do října 2015.

  • Volkswagen bodoval v anketě Fleet Derby
  • Passat zvítězil celkově, i v kategorii Manažerská vozidla
  • Nezávislou anketu vyhlašuje časopis Business Car
 Volkswagen Passat je Flotilovým autem roku 2016

Volkswagen Passat slaví dvojí vítězství. Stal se Flotilovým autem roku 2016, o čemž rozhodla odborná porota. Zároveň vévodí kategorii Manažerská vozidla, a to na základě internetového hlasování flotilových manažerů a zástupců vyššího managementu společností, kteří jej upřednostnili před modely Volvo XC90 a Renault Espace. Do kategorie Manažerská vozidla bylo nominováno celkem 17 vozidel.

„Máme velkou radost z opakovaných skvělých výsledků našich modelů v anketě Fleet Derby za poslední dva roky. Obzvlášť cenné je letošní absolutní vítězství modelu Passat, který se prosadil v tvrdé konkurenci 53 nominovaných automobilů různých tříd. Porotci přitom zohledňovali kromě celkové technické vyspělosti také náklady na servis a díly podléhající opotřebení a zůstatkové hodnoty vozů (TCO - Total Cost of Ownership). Volkswagen Passat tak opět potvrdil, že je vozem, který po všech stránkách uspokojí i ty nejvyšší nároky firemních zákazníků,“ řekl Petr Holeček, Corporate Sales Manager Volkswagen osobní vozy.

 Volkswagen Passat je Flotilovým autem roku 2016

Aktuální generace modelu Volkswagen Passat má na svém kontě již celou řadu prestižních ocenění, včetně titulu Evropské auto roku 2015 (Car of the Year 2015). Na českém trhu je Passat nabízen v tradičních karosářských variantách Limuzína a Variant, k nimž nedávno přibyl všestranný a robustní Passat Alltrack. Nový Passat se těší velké oblibě českých zákazníků již od svého uvedení na trh. Od ledna do října 2015 bylo v České republice registrováno 2922 nových vozů Passat, z toho 403 vozů jen v měsíci říjnu.

Nezávislá anketa Fleet Derby je vyhlašována odborným časopisem Business Car. O výběru nejlepších flotilových automobilů rozhodlo internetové hlasování v jednotlivých kategoriích a odborná porota, složená z 28 zkušených flotilových manažerů, ředitelů a majitelů firem, která vybrala absolutního vítěze ankety Fleet Derby. Do letošního ročníku, který ovládl Volkswagen Passat, bylo nominováno celkem 53 vozidel, z toho 17 vozidel v kategorii Manažerská vozidla.

Porotci vycházeli při hlasování z rozsáhlých podkladů i vlastních zkušeností, které mohli s nominovanými vozidly získat při testovacích jízdách. Nezávislá společnost IBS Systém vypracovala ke všem nominovaným automobilům kompletní přehled nákladů včetně nákladů na servis a díly podléhající opotřebení po ujetí 90 000 a 150 000 km. Mezi zohledňovaná kritéria patřily také zůstatkové hodnoty, celkové praktické využití ve vozových parcích, technická vyspělost, bezpečnost a jízdní vlastnosti.

Pro správné fungování těchto stránek ukládáme cookies.


VW
~
Seat
~
VW užitkové
~