Das WeltAuto prodalo za prvních devět měsíců téměř 11 000 ojetých vozů

Praha, 15. října 2013 - Program prodeje ojetých vozidel Das WeltAuto hlásí za první tři čtvrtletí 10 931 prodaných ojetých vozů, což znamená meziroční nárůst o 2 %.

  • Za první tři čtvrtletí bylo v síti Das WeltAuto prodáno 10 931 ojetých vozů
  • Velký nárůst obliby zaznamenala značka Volkswagen
  • Web Das WeltAuto přilákal od začátku roku téměř 1,7 milionu unikátních návštěvníků
Das WeltAuto prodalo za prvních devět měsíců téměř 11 000 ojetých vozů

Trh nových osobních vozů v České republice v letošním roce očekává pokles přibližně o 4,5%. „Zákazníci, kteří si dříve kupovali nová auta, ale nyní se z různých důvodů orientují na ojeté vozy, se primárně poohlížejí po kvalitních zánovních ojetinách s průkaznou historií.“, uvedla ve své zprávě společnost Cebia spol. s.r.o., která se specializuje na prověřování původu a historie vozidel a je leaderem na trhu v oblasti automobilových statistik a poradenství. Celkový trh ojetých vozidel se obecně pohybuje na úrovni roku 2012 anebo mírně roste.

Z hlediska oblíbenosti ojetých vozů jednotlivých značek své vedoucí postavení potvrdila domácí Škoda s 5263 prodanými vozy během prvních devíti měsíců letošního roku. Velkému nárůstu zájmu zákazníků se po celý letošní rok těší ojeté vozy značky Volkswagen, jejichž prodej se v programu Das WeltAuto v období od ledna do září meziročně zvýšil o 20 % na 2198 vozů. Pozitivní vývoj oblíbených značek se bohužel neprojevil v prémiovém segmentu, který je reprezentován vozy vyšších cenových relací. Toto je způsobeno pokračující složitou ekonomickou situací v Eurozóně. Z obvykle populárních značek, kterým se tento negativní vývoj nevyhnul, musíme zmínit vozy Audi, kde došlo k poklesu prodeje oproti minulým rokům.

Das WeltAuto prodalo za prvních devět měsíců téměř 11 000 ojetých vozů

Stejně jako ostatní oblasti lidské činnosti i prodej ojetých vozidel se vyvíjí, což potvrzuje odklon od standardního způsobu nakupování. V dnešní moderní době je nejdůležitějším nástrojem pro prodej ojetých vozů internet. Odhaduje se, že téměř 90 % zákazníků si vůz nejdříve vyhledá v internetové nabídce a až poté cíleně navštíví prodejce, u něhož vůz prodávají. Jen přibližně 10 % zákazníků přichází k prodejci přímo tzv. „z ulice“ a vybírá si vůz z jeho nabídky.

Na www.dasweltauto.cz je na jednom místě přehledně soustředěna kompletní nabídka ojetých vozů (aktuálně více než 2500 vozidel) s možností snadného vyhledávání podle zadaných parametrů. V období od ledna do září 2013 zaznamenal web Das WeltAuto více než 4 miliony návštěv od 1,7 milionu unikátních návštěvníků. Mezi praktické služby, které usnadňují cestu zákazníka k vysněnému ojetému vozu, patří nejen již zmíněné vyhledávaní, ale také poptávkový agent s možností automatického zasílání vhodných ojetých vozů podle zadaných parametrů na e-mail zákazníka.

Pro správné fungování těchto stránek ukládáme cookies.


VW
~
Seat
~
VW užitkové
~